У Мозамбіку місто, яке на 90% знищив циклон "Ідай", накрив новий шторм

У Мозамбіку місто, яке на 90% знищив циклон "Ідай", накрив новий шторм

Фото: CNN

Кількість жертв циклону сягнула 750.

Портове місто Бейра у Мозамбіку, яке на 90% було знищене потужним циклоном "Ідай", накрив новий шторм.

Про це повідомляє CNN.

Шторм другої категорії вдарив по місту вітрами швидкістю у 175 км/год, спричинивши великі дощі та затоплення навколишніх сіл. Стихія рухається у бік Зімбабве та Малаві.

Попри це, Бейра поступово відновлюється від наслідків нищівного циклону. Коли дощ зменшується, вулиці міста очищають від вирваних дерев, повалених вуличних ліхтарів та алюмінієвих дахів. Значна частина телекомунікаційної інфраструктури міста була зруйнована під час шторму, але принаймні дві телефонні мережі знову працюють, хоча й з перервою.

Головна дорога до Бейра знову відкрита. Маленькі магазини відновили продаж харчів, однак платежі за допомогою кредитних карток у багатьох місцях все ще неможливі.

Тим часом число загиблих від циклону "Ідай" у трьох південно-африканських країнах сягнула 750 осіб. У Мозамбіку офіційно підтверджена загибель 446 людей, понад півмільйона людей постраждали, а 110 тисяч перебувають у тимчасових таборах.

Нагадаємо, шторм "Ідай" четвертої категорії дістався східного узбережжя Африки 15 березня. Сила вітру сягала 160 кілометрів на годину. Він пронісся Мозамбіком і попрямував до Зімбабве. У країнах почалися паводки через підвищення рівня води у річках. За інформацією ООН, шторм зачепив 1,5 мільйона людей,  без даху над головою могли залишитися 400 тисяч осіб,

Кількість жертв внаслідок циклону в Мозамбіку зростає, тисячі людей потребують допомоги

Кількість жертв внаслідок циклону в Мозамбіку зростає, тисячі людей потребують допомоги

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація