У МВС Британії відреагували на розслідування про намагання ФСБ втрутитись у видавання британських віз

У МВС Британії відреагували на розслідування про намагання ФСБ втрутитись у видавання британських віз

Фото: atributia.ru

Там зазначають, що консалтингова компанія, співробітників якої намагались вербувати російські спецслужби, не впливає на рішення.

Міністерство внутрішніх справ Великої Британії заявило, що рішення про видання британських віз ухвалюється співробітниками безпосередньо на території королівства, а консалтингова компанія не впливає на ці рішення.

Так у Британії прокоментували агентству РБК розслідування Bellingcat та The Insider щодо намагань ФСБ втрутитися у систему видання віз російським громадянам.

"TLS виступає лише як організація, яка приймає заяву. Вони ніяк не впливають на подальше рішення про видачу британської візи, оскільки зовсім не причетні до цього питання", - заявили у МВС.

Там також зазначили, що робота британських працівників на території королівства, які ухвалюють рішення щодо віз, захищена всіма стандартами безпеки.

Раніше спільне розслідування The Insider і Bellingcat розповіло, як ФСБ намагалося завербувати колишнього співробітника візового центру TLScontact з метою отримання необхідної інформації і надання співробітникам служби віз.

Повʼязані теми:

Наступна публікація