У НАТО заявили, що змушені розцінювати Росію як противника

У НАТО заявили, що змушені розцінювати Росію як противника

За словами Вершбоу, НАТО змушений розглядати Росію як противника, а не партнера. / Фото: East News

В НАТО наголосили на тому, що змушені переглянути свої відносини з Росією.

Північноатлантичний Альянс змушений розглядати Росію як противника, а не партнера. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу.

"Очевидно, що Росія оголосила альянс противником, тому ми змушені починати розглядати Росію більшою мірою як противника, а не партнера", - сказав він.

Як передає Німецька хвиля, за словами Вершбоу, НАТО і Кремль по-різному дивляться на те, як має виглядати система безпеки в Європі.

"Ми захищаємо свободу і суверенітет вибору сусідів РФ, а Москва, очевидно, знову намагається поширити свою гегемонію і обмежити суверенітет під приводом захисту "російського світу"", - підкреслив він.

За словами Вершбоу, впродовж двох десятиліть НАТО намагався вибудувати з Росією партнерські взаємини, але тепер змушений переглядати свої підходи.

Причиною цього є анексія Росією українського півострова Крим та її очевидні маніпуляції із заворушеннями на Сході України. Саме це стало фундаментальною зміною підходів Альянсу до Росії.

"Дії Росії насправді перевернули безліч основ системи міжнародної безпеки" , - сказав Вершбоу.

Як повідомлялося раніше, НАТО розширює свою присутність в Європі і готовий відбивати атаку Росії. У НАТО заявляють, що зберігають пильність і готові перехопити будь-які літаки чи кораблі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація