У Нігері 20 людей загинули у масовій тисняві під час роздачі їжі

У Нігері 20 людей загинули у масовій тисняві під час роздачі їжі

Фото: Associated Press

Серед загиблих жінки та діти.

У понеділок 17 лютого у місті Діффа, що на південному сході Нігеру, 20 людей загинули та ще 10 отримали поранення через масову тисняву, яка відбулася під час роздачі гуманітарної допомоги.

"У цій трагедії загинули п'ятнадцять жінок і п'ятеро дітей", - розповіла губернатор Діффи Іса Лемін. Вона додала, що після інциденту до медзакладів шпиталізували 10 поранених, більшість із них - діти, пише AFP.

Відомо, що роздача гуманітарної допомоги для біженців, які втекли від нападів бойовиків з угрупування "Боко Харам", відбувалася у Будинку культури та молоді. Від імені губернатора сусіднього нігерійського штату Борно Бабагана Умара Зулума, котрий знаходився в пункті роздачі допомоги, людям роздавали продукти, гроші та одяг.

Повідомляється, що за допомогою прийшли тисячі охочих. Серед них і біженці, і місцеві. Через велику кількість людей організатори не змогли впоратися з ситуацією. "Як тільки перші у черзі отримали допомогу, натовп почав "кипіти". Найслабші впали на землю, дітей та жінок затоптали", - розповіли очевидці.

Раніше на заході Нігеру в Африці бойовики вбили щонайменше 73 солдатів під час нападу на військову базу. Ще 12 солдатів отримали поранення. Напад став найбільш кривавим за останні роки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація