У Нігерії бойовики напали на місто та вбили 15 людей

У Нігерії бойовики напали на місто та вбили 15 людей

Фото: Getty Images

Бій з силовиками тривав кілька годин.

Внаслідок нападу бойовиків угрупування "Боко Харам" на місто в північно-східній частині Нігерії загинули щонайменше 15 людей.

Про це 14 грудня повідомляє Сіньхуа.

Зазначається, що напад стався ввечері 12 грудня. Терористи на 11 автомобілях вдерлися в місто Магумері, приблизно за 40 км на північ від адміністративного центру штату Борно міста Майдугурі, щоб дестабілізувати ситуацію.

За словами депутата парламенту Нігерії від штату Борно Усмана Занни, серед жертв нападу вісім членів місцевого ополчення, шестеро цивільних осіб і офіцер сил безпеки.

"Боко Харам" тероризує північні регіони Нігерії вже більше десятиліття. Ця терористична організація прагне створити на території найнаселенішої країни Африки ісламський халіфат.

Раніше повідомлялося, що у Нігерії тисячі учнів поїхали до шкіл вчити Коран, а натомість зіштовхнулися з побиттям, кайданами та гуртожитками, схожими на в’язниці. 

Погано регульовані ісламські школи в Нігерії опинилися під пильною увагою після того, як правоохоронці здійснили рейд на чотири з них лише за останній місяць, звільнивши близько тисячі дітей і дорослих з "нелюдських умов"

В одній з мечетей Нігерії пролунав вибух, десятки людей загинули

В одній з мечетей Нігерії пролунав вибух, десятки людей загинули

Повʼязані теми:

Наступна публікація