У Нігерії під час протестів заарештовано понад 800 учасників погромів

У Нігерії під час протестів заарештовано понад 800 учасників погромів

Фото: Associated Press

Понад 200 погромників були заарештовані в столиці Абуджі.

Поліцейські в Нігерії заарештували понад 800 осіб за вбивства, підпали і грабунки під час масових протестів.

Про це в середу, 28 жовтня, повідомило інформагентство Anadolu.

При цьому більш як 200 погромників були заарештовані в столиці Абуджі, ще близько 520 підозрюваних затримали в різних районах Лагоса, який став центром заворушень.

"Все це зачистки, які ми проводимо. У нас є розвідка, і ми розіслали наших людей в усі місця", - сказав начальник столичної поліції Хекім Одумосу на пресконференції.

Раніше президент Нігерії Мухаммаду Бухарі висловив стурбованість з приводу неадекватного реагування поліції для припинення насильства під час триваючих протестів.

За його словами, начальник поліції Нігерії Мохаммед Адаму має пояснити причину зростаючої небезпеки в країні.

"Він повинен розповісти нігерійцям, чому його люди не виконали його накази і чому вони не виконували свій обов'язок щодо захисту життя і власності людей", - заявив Бухарі.

Нагадаємо, що Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців. Кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці після того, як нігерійська влада оголосила про розформування славнозвісного поліцейського Спеціального загону по боротьбі з пограбуваннями (SARS) та переведення їх співробітників до інших підрозділів поліції. SARS – це такий собі нігерійський беркут. Протестувальники вимагають віддати його членів під суд та закликають владу виплатити усім постраждалим від їхніх дій нігерійцям компенсації. 

Крім того, силовики застосовують проти мітингувальників вогнепальну зброю, правозахисники заявляють про понад 50 убитих, але уряд занижує ці цифри. 

Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців – Секретні матеріали

Нігерію накрила хвиля протестів проти жорстокості правоохоронців – Секретні матеріали

Повʼязані теми:

Наступна публікація