У Нігерії після нападу терористів "Боко Харам" на школу зникли понад 100 дівчат

У Нігерії після нападу терористів "Боко Харам" на школу зникли понад 100 дівчат

Фото: Reuters

Батьки побоюються, що їхніх дітей спіткала доля дівчат з Чибоку.

У нігерійському місті Дапчі після нападу бойовиків ісламістського угруповання "Боко Харам" на місцеву школу зникли 111 дівчат.

Про це повідомляє агенція AFP із посиланням на поліцію Нігерії.

Бойовики напали на школу у понеділок, 19 лютого. Школярки та їхні вчителі втекли у безпечне місце, але через два дні із 926 дівчат повернулися лише 815. Батьки побоюються, що зниклих дітей спіткала доля дівчат, викрадених майже чотири року тому у місті Чибок.

Наразі влада не підтвердила жодного випадку викрадення учениць, але де вони перебувають, невідомо. Близько півсотні батьків та опікунів звернулися до школи з вимогою з'ясувати, де перебувають їхні діти.

Нагадаємо, у квітні 2014 року бойовики "Боко Харам" викрали близько 280 школярок з інтернату в місті Чибок на північному сході Нігерії. Викраденим, більшість з яких були християнками, було від 12 до 17 років. Невдовзі після цього близько 60 школярок змогли втекти від викрадачів. У травні 2017 року бойовики звільнили понад 80 викрадених школярок. Понад 100 школярок, як вважається, досі перебувають у полоні в бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація