У Німеччині 150 біженців влаштували сутичку з поліцейськими

У Німеччині 150 біженців влаштували сутичку з поліцейськими

Фото: Deutsche Welle

Група біженців залякувала офіцерів та вимагала звільнити чоловіка.

У Німеччині 30 квітня близько 150 біженців напали на поліцейських в містечку Еллванген та змусили їх звільнити одного з мігрантів, якого готували до депортації.

Про це повідомляє DW.

За даними ЗМІ, чотири офіцери прибули в міграційний центр, щоб забрати 23-річного чоловіка з Того для депортації. Однак група біженців почала нападати на патрульні машини, залякувала офіцерів і вимагала звільнити чоловіка.

Через загрози поліцейські на місці події попросили охорону знайти ключ, щоб зняти наручники з шукача притулку. Потім він зник з місця події.

Інцидент розкритикував регіональний лідер правої партії "Альтернатива для Німеччини", який назвав ситуацію прикладом того, що державу "шантажують".

"Напад на співробітників поліції неприйнятний. У правовій державі така поведінка повинна мати головні наслідки", - сказав він.

Нагадаємо, 25 квітня посли Євросоюзу ухвалили остаточний документ, який отримав назву Європейська система інформації та авторизації подорожей. Для громадян країн, які мають безвіз, серед них і українці, можуть ввести додаткову перевірку вартістю 7 євро. Подорожувальників зобов'яжуть заповнювати анкету на спеціальному сайті максимум за 96 годин до подорожі. Дані з анкети перевірятимуть у базах ЄС та Інтерполу. І вже за результатами цієї перевірки, видаватимуть дозвіл на в'їзд. Тепер за документ мають проголосувати депутати Європарламенту – у першому читанні, після чого передадуть для ухвалення Раді ЄС.

У Франції у критичному стані шпиталізували 5 біженців, які постраждали під час бійки між мігрантами

У Франції у критичному стані шпиталізували 5 біженців, які постраждали під час бійки між мігрантами

Повʼязані теми:

Наступна публікація