У Німеччині 96-річного "Бухгалтера з Освенцима" засудили до 4 років позбавлення волі

У Німеччині 96-річного "Бухгалтера з Освенцима" засудили до 4 років позбавлення волі

У Німеччині 96-річного "Бухгалтера з Освенцима" засудили до 4 років позбавлення волі

Фото: Reuters

Екс-охоронець концтабору Оскар Гроунінг визнаний винним у вбивсті 300 тисяч людей під час війни.

Фото: Reuters

Німецький суд визнав законним вирок колишньому нацистському охоронцю, якого у липні 2015 року засудили до 4 років ув`язнення.

96-річний Оскар Гроунінг, відомий як "Бухгалтер з Освенцима", був визнаний винним у співучасті вбивства більш як 300 тисяч в'язнів у колишньому нацистському табору смерті в окупованій Польщі. 

Тоді Гроунінг подав апеляцію, проте програв її.

"Враховуючи думку експертів, вищий федеральний суд визнає, що засуджена особа підлягає 4-річному терміну позбавлення волі попри поважний вік", - йдеться у рішенні суду в північній Німеччині.

Суд також зазначив, що жодні права Гроунінга не могли бути порушені, адже були передбачені відповідні заходи, які можуть бути вжиті для задоволення особливих потреб, що пов`язані з літнім віком ув`язненого.

Німецькі прокурори послалися на результати обстеження Гроунінга судовим лікарем, згідно з яким, засуджений може відбувати покарання, за умови відповідного догляду і медичного обслуговування протягом свого перебування під вартою.

До цього часу Гроунінг жив вдома. І досі, враховуючи його поважний вік, незрозуміло, чи кинуть його за грати.

Зазначимо, що Оскар Гроунінг працював бухгалтером в концтаборі польського містечка Освенцим. До його обов'язків входило сортування та підрахунок грошей, що були власністю вбитих або тих, кого використовували як робочу силу, і відправка коштів нацистським начальникам до Берліну.

За часів Другої Світової війни в польському Освенцимі померли понад мільйон євреїв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація