У Німеччині кінематографісти закликали звільнити Сенцова

У Німеччині кінематографісти закликали звільнити Сенцова

Звернення підписали, в числі інших, актори: Даніель Брюль, Іріс Бербен, Вероніка Феррес, оператор Міхаель Балльхаус, режисер і продюсер Фатіх Акін / Фото: Reuters

Німецька кінематографічна академія підтримала заклик Європейської кіноакадемії.

Відкритий лист президентові РФ Володимиру Путіну і іншим представникам російської влади підписали німецькі актори, режисери та продюсери.

У відкритому листі російській владі і, зокрема, президенту Росії Володимиру Путіну, німецькі кінематографісти закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова, обвинуваченого в РФ в підготовці терактів в Криму.

Звернення підписали, в числі інших, актори: Даніель Брюль, Іріс Бербен, Вероніка Феррес, оператор Міхаель Балльхаус, режисер і продюсер Фатіх Акін.

Тим самим німецька кінематографічна академія підтримала заклик Європейської кіноакадемії.

Нагадаємо, що стала відома дата оголошення вироку Сенцову

Нагадаємо, державний обвинувач на процесі в Північно-Кавказькому окружному військовому суді в Ростові-на-Дону раніше попросив призначити Сенцову покарання у вигляді 23 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Іншому фігуранту справи Олександру Кольченку "світить" 12 років.

Українського кінорежисера, сценариста та активіста Євромайдану Олега Сенцова російська ФСБ затримала у ніч проти 11 травня 2014 року у Сімферополі та звинуватила у підготовці терактів у Криму, пізніше його перевезли до Москви. Зокрема, Сенцову закидають керівництво диверсійно-терористичною групою "Правого сектору", яка начебто здійснила 14 і 18 квітня 2014 року підпали штабів "Російської громади Криму" і "Єдиної Росії" в Сімферополі, а також готувала в кримській столиці вибухи біля пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

23 роки суворого режиму вимагає російська сторона обвинувачення для режисера Олега Сенцова

23 роки суворого режиму вимагає російська сторона обвинувачення для  режисера Олега Сенцова

Повʼязані теми:

Наступна публікація