У Німеччині поліція розкрила змову військових проти політиків - ЗМІ

У Німеччині поліція розкрила змову військових проти політиків - ЗМІ

Фото: Reuters

Змовники організували сховки, де зберігали зброю і паливо.

Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини розкрило змову військових і елітного підрозділу Uniter, що планували вчинити політичні вбивства.

Про це йдеться у повідомленні Daily Mail.

Серед потенційних жертв змовників ЗМІ називають главу фракції Лівої партії в Бундестазі Дітмара Бартча, лідера партії Зелених Клаудію Рот, главу МЗС Хайко Мааса і колишнього президента Йоахіма Гаука. Повний список жертв поки не відомий.

У чатах учасники угруповання обговорювали плани зібрати всіх недогідних політиків в одному місці у "день ікс" з метою їхнього усунення. Змовники також організували сховки, де зберігали зброю і паливо.

Розслідуванню намагався перешкодити інформатор угруповання - підполковник військової контррозвідки. Він попереджав змовників про майбутні обшуки та інші дії поліції. Йому було висунуто обвинувачення, а розгляд справи буде відбуватися в суді Кельна.

Нагадаємо, раніше у листопаді голова Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Ґеорг Маасен був відправлений у відставку, оскільки в одному зі своїх останніх виступів допустив "неприйнятні формулювання".

Ангела Меркель більше не балотуватиметься на посаду канцлера Німеччини

Ангела Меркель більше не балотуватиметься на посаду канцлера Німеччини

Повʼязані теми:

Наступна публікація