У Німеччині послаблюють карантин, але люди протестують через діючі обмеження і бояться вакцинації

У Німеччині послаблюють карантин, але люди протестують через діючі обмеження і бояться вакцинації

Фото: Associated Press

У країні ростуть темпи поширення коронавірусу, тож людей просять не нехтувати масками і дистанцією.

У Німеччині ширяться протести проти обмежувальних заходів,вихідними численні демонстрації відбулися в багатьох містах. Не минулося без сутичок із поліцією, йдеться в ТСН.19.30.

Подекуди із сьогоднішнього дня у Німеччині відкрилися фітнес-студії. Зганяти набрані на карантині кілограми тепер можна в Кельні чи Дюссельдорфі. Там просять дотримуватися дистанції, через це половину тренажерів заблокували.

У цьому ж регіоні, а ще декількох уже запрацювали кафе і ресторани. Власники закладів розсовують столики на достатню відстань, або ж блокують столи, за які сідати не можна. Відвідувачів можуть просити залишати контактні дані. Інші регіони відкривають ресторани пізніше. 

Із дотриманням правил можна відвідувати церкви та богослужіння. У неділю пройшла перша служба божа у Берлінському соборі. Зайти дозволили тільки 50 вірянам. А ще відвідувачів попросили не співати, а мовчки послухати спів капели і так не поширювати вірус.

Тим часом крива заражень у Німеччині трохи поповзла угору. Канцлерка Німеччини просить залишатися обережними. «Ми заходимо в нову фазу пандемії. І зараз буде важливо, щоби при всіх послабленнях ми зберегли безпеку, а люди продовжували дотримуватися основних правил – зберігати дистанцію, носити маску, зважати один на одного», - каже Меркель.

 Водночас цими вихідними демонстрації чисельністю в подекуди тисячі людей відбулися у багатьох німецьких містах. Протестувальники обурювалися через карантинні заходи і звинувачували американського мільярдера Білла Гейтса, що той спеціально розробив вірус. «Німецькі політики змовилися із Біллом Гейтсом і хочуть масово всіх вакцинувати. Це все справа рук Білла Гейтса», - упевнені протестувальники.

А тим часом стало відомо, що на коронавірус заразився один із українських заробітчан в Австрії. Минулої п'ятниці спеціальним рейсом до міста Лінц доставили понад 200 українців. Вони мали працювати на зборах полуниці. Через нездужання одного українця 19 заробітчан мусять пройти двотижневу самоізоляцію. Решта продовжують працювати. Через закриті кордони європейські аграрії скаржаться, їм гостро бракує робочих рук. Наступний спецрейс з України до Лінца уже запланований на наступний понеділок і доставить 250 українців.

Німеччиною ширяться протести проти обмежувальних заходів

Німеччиною ширяться протести проти обмежувальних заходів

Нагадаємо, що більш як півтора мільйона людей у світі одужали від коронавірусу. За останніми даними, заражено нині 4  мільйони 221 тисяча.  Майже 285 тисяч людей здолати хворобу не змогли. Серед лідерів за кількістю заражених - Сполучені Штати, Іспанія, Британія та Росія.

Другої хвилі пандемії коронавірусу побоюються в Азії. У китайському місті Ухань виявили першого за місяць хворого, а в Південній Кореї - зареєстрували більше трьох десятків нових випадків.

Тим часом дедалі більше європейських країн знімають обмеження. Проте, з обережністю. Так у Британії  перукарні, паби та ресторани - відкриють не раніше 4 липня. А от Польща та Литва частково відкрили кордони для працівників, підприємців та студентів. Рішення, чи пускати людину, ухвалюватимуть прикордонники. І, за домовленістю між Польщею та Литвою, громадяни цих країн після в'їзду - можуть не дотримуватися 14-денної обсервації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація