У Німеччині провели обшуки у родичів фігуранта справи про вибухи на "Північних потоках"

У Німеччині провели обшуки у родичів фігуранта справи про вибухи на "Північних потоках"

Обшуки у родичів фігуранта справи про вибухи на Північних потоках провели в Німеччині / Фото: скриншот з відео

Обшуки проводились у "не обвинуваченої особи", а їх метою було отримання інформації про особу, яка може бути причетна до диверсії.

Слідчі у Німеччині прийшли провели обшуки у місті Франкфурт-на-Одері у родичів чоловіка, який може бути причетним до вибухів на "Північних потоках" восени минулого року.

Про це інформують видання Spiegel і Süddeutsche Zeitung.

У повідомленні вказується, що обшуки проводились у "не обвинуваченої особи", а їх метою було отримання інформації про особу, яка може бути причетна до диверсії.

ЗМІ повідомляють, що мова йде про чоловіка, який фрахтував судно "Андромеда", використовуючи підроблений паспорт на ім'я Стафан М. Це судно може бути причетним до вибухів.

Видання Spiegel пише, що. Слідчі могли шукати, чому виконавці підривів обрали саме особу М. Слідчі вважають, шо сам М. Не має жодного відношення до диверсії на "потоках", а наявні докази могли бути спеціально передані слідчим, щоб пустити їх хибним шляхом.

Вказується, що чоловік, який використав паспорт Стефана М., мешкає в місті на південний схід від Києва. Журналісти кажуть, що знайти його профілі у соціальних мережах. Вони нібито належить українському піхотинцю.

В свою чергу родичі підозрюваного у розмові з журналістами заявили, що він весь минулий рік провів на території  України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський прокоментував заяви про те, що нібито Україна відповідальна за підриви російських газопроводів "Північного потоку".

Крім того, ми раніше інформували, що Німеччині та США відреагували на скандальну публікацію журналістів, що до диверсій на російських "Північних потоках" може бути причетна "проукраїнська група".

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація