У Німеччині розгорівся скандал через українських репродуктологів, які запліднили 65-річну німкеню

У Німеччині розгорівся скандал через українських репродуктологів, які запліднили 65-річну німкеню

Аннегрет вже має 13 дітей і тепер чекає на четвірню

На батьківщині жінці заборонили вагітніти у такому поважному віці.

65-річна Аннегрет Раунінг із Берліна зважилася завагітніти у такому поважному віці. Жінка не приховує, штучне запліднення зробити у рідній країні їй заборонили. А от в Україні - дозволили. Цим користуються жінки з різних країн і переважно через низьку ціну, йдеться у "Сніданку з 1+1".

В одній з українських клінік лише за останні 5 років допомогли завагітніти більше ніж двомстам жінкам з-за кордону. Найбільше пацієнток з Італії, Франції , Ізраїлю, Англії, Америки та Канади. Українські репродуктологи популярні. І причина цьому проста.

"Не будемо лукавити - це ціни. Ми дешевші. Якщо порівнювати з Америкою, то ми дешевше разів в 2,5- 3", - каже головний лікар.

А ще - у багатьох країнах світу зробити штучне запліднення не так вже й просто. У Німеччині, приміром, таку процедуру роблять лише заміжнім жінкам, чоловіки яких страждають безпліддям. У нас свідоцтво про шлюб ніхто не запитує. Ніхто не зважає і на вік майбутньої матусі. А от в Європі робити штучне запліднення після 49 років - категорично заборонено.

65-річна німкеня Аннегрет Раунінг має народити вже влітку. Цих пологів чекає вся Німеччина. Аннегрет вже має 13-х дітей. А під час штучного запліднення прижилися аж чотири ембріони. Іншими словами Аннегрет чекає на четвірню.

В численних ТВ-шоу і на сторінках газет розгорілася дискусія: чи має право жінка сама вирішувати - народжувати чи не народжувати у такому віці. З іншого боку - чи мала право українська клініка братися за таку процедуру.

"Вона приїхала в Україну, отримала четверню. Виникають запитання про стан її психічного здоров'я. У 65 років народжувати ще 4 дитини, це треба визначити певні проблеми. Вірогідність того, що діти народяться здоровими -2-3 відсотки", - каже головний лікар клініки.

Штучне запліднення Аннегрет зробили в однієй з репродуктивних клінік Києва. В якій саме лікарі здогадуються, але ніхто не озвучує. Мовчить і сама жінка.

Українські репродуктологи допомогли завагітніти 65-річній німкені четвернею

Українські репродуктологи допомогли завагітніти 65-річній німкені четвернею

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація