У Німеччині сталася одна з найбільших хакерських атак: викрадено дані сотень осіб, серед яких є і Меркель

У Німеччині сталася одна з найбільших хакерських атак: викрадено дані сотень осіб, серед яких є і Меркель

Фото: pixabay.com

Однак хакерська атака оминула правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини"

Депутати Бундестагу, члени провідних партій, телевізійні ведучі, журналісти та музиканти стали мішенню хакерської атаки, що призвела до масштабного витоку персональної інформації, який, за попередніми оцінками, став найбільшим за весь час у Німеччині.

Про це повідомиляє видання Bild

Інформацію, зокрема, приватного характеру, оприлюднили у Мережі. Зазначається, що було вкрадено номери приватних мобільних телефонів, домашні адреси, дані членів сімей, приватні фотографії, дзвінки, а також зламані електронні скриньки та сторінки у соцмережах. Хто стоїть за витоком даних, наразі невідомо.

За даними видання, витік інформації торкнувся ключових партій Німеччини: Християнсько-демократичного союзу (ХДС), Християнсько-соціального союзу (ХСС), Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), партії Зелених, Вільної демократичної партії (ВДП), Лівої партії Німеччини. Зокрема, були оприлюднені особисті дані 405 депутатів ландтагів, Бундестагу та Європарламенту - представників ХДС-ХСС. Також від витоку постраждали 294 політики із СДПН, 105 представників "Зелених", 82 з Лівої партії та ще 28 депутатів із Вільної демократичної партії (ВДП). Водночас Bild звертає увагу, що дані правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) ще не були викладені в мережу.

Серед відомих політиків, які, ймовірно, стали жертвами хакерської атаки - канцлерка ФРН Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії та колишній очільник німецького МЗС Зіґмар Ґабріель. Також хакери отримали доступ до даних відомих телеведучих, журналістів, співаків музичних гуртів та діячів культури ФРН. Так, щонайменше 33 журналісти німецької телекомпанії ARD стали жертвами кібератаки, серед них відомий своїми викриттями про допінг у російському спорті журналіст Гайо Зеппельт. Федеральне відомство з охорони конституції наразі проводить розслідування кібератак.

Нагадаємо, у середині грудня 2018 року стало відомо, що кіберзлочинці зламали мережу дипломатичних комунікацій Європейського Союзу і декілька років мали доступ до листування дипломатів. За даними ЗМІ, хакери мають у своєму розпорядженні понад 1100 повідомлень європейських дипломатів, серед яких підсумки про бесіди з лідерами Саудівської Аравії, Ізраїлю та інших країн, які були поширені у всьому ЄС. 

Хакери виклали у відкритий доступ дані тисяч користувачів Facebook

Хакери виклали у відкритий доступ дані тисяч користувачів Facebook

Повʼязані теми:

Наступна публікація