У Німеччині закликають ЄС ввести санкції проти Польщі через скандальний закон про ЗМІ

У Німеччині закликають ЄС ввести санкції проти Польщі через скандальний закон про ЗМІ

У Німеччині закликають запровадити санкції проти Польщі / Фото: Reuters

Новий закон загрожує країні позбавленням повноважень у Євросоюзі.

У німецькому Бундестазі закликають Європейський Союз запровадити санкції проти Польщі після прийняття скандального закону про ЗМІ.

Як повідомляє видання Der Spiеgel, таку заяву зробив голова фракції блоку Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) Фолькер Каудер.

"Якщо ми бачимо порушення європейських цінностей, держави–члени ЄС повинні мати мужність, щоб ввести санкції", – наголосив Каудер.

За його словами, польський уряд має знати, що в Європі не можна порушувати деякі фундаментальні цінності.

Нагадаємо, що 7 січня президент Польщі підписав скандальний закон про контроль над ЗМІ, який засудили в ЄС. У Єврокомісії заявили, що призначили на 13 січня політичні дебати щодо дотримання принципу верховенства права у Польщі у зв'язку з прийнятим законом, а це, своєю чергою, загрожує країні позбавленням повноважень у ЄС

Згідно із новим законом, очільників державних радіо і телебачення буде призначати і звільняти міністр фінансів. Зазначимо, що раніше рішення кадрові перестановки приймала національна рада з телерадіомовлення. До того ж, у новому законі йдеться про скорочення членів правління і наглядової ради державних ЗМІ Польщі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація