У Німеччині завершилися 3-годинні переговори Меркель і Путіна: про що вони говорили

У Німеччині завершилися 3-годинні переговори Меркель і Путіна: про що вони говорили

Фото: Reuters

Метою переговорів не було досягти якихось домовленостей

У німецькому місті Мезеберге 18 серпня завершилися переговори федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна, які тривали близько трьох з половиною годин.

Про це повідомляє DW.

До переговорів Меркель і Путін дали коротку заяву для преси, в якій позначили основні теми майбутнього діалогу.

Зустріч Путіна і Меркель: про що говоритимуть очільники двох держав

Зустріч Путіна і Меркель: про що говоритимуть очільники двох держав

Німецький канцлер, зокрема, заявила, що Німеччина буде домагатися чергового режиму припинення вогню на Донбасі до 1 вересня. Також Меркель мала намір підняти тему миротворчої місії ООН у цьому регіоні.

Путін, у свою чергу, заявив про зацікавленість Росії у роботі "в рамках нормандського формату і контактної групи" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Він також пообіцяв сприяти "спеціальній моніторинговій місії ООН".

Лідери підняли питання газопроводу "Північний потік-2". Меркель зазначила, що Україна повинна зберегти за собою роль транзитера газу і після завершення будівництва газопроводу.

Путін зі свого боку запевнив, що "Північний потік-2" є для Росії виключно економічним проектом. "Хочу зазначити, що головне, щоб цей український транзит, він традиційний для нас, відповідав економічним вимогам, був економічним у всіх сенсах цього слова", - сказав він.

Прес-конференції Путіна і Меркель після зустрічі не передбачалося. Речник російського президента Дмитро Пєсков розповів, що метою переговорів не було досягти якихось домовленостей, це було своєрідною "звіркою годинників". Як і планувалося, Меркель і Путін обговорили транзит газу через Україну і ситуацію на Донбасі, передає РБК.

Повʼязані теми:

Наступна публікація