У Німеччини заявили про "небезпечність" носіння єврейської кіпи в країні. В Ізраїлі обурились

У Німеччини заявили про "небезпечність" носіння єврейської кіпи в країні. В Ізраїлі обурились

Фото: pixabay.com

Німецька влада каже, що кількість злочинів на ґрунті антисемітизму зростає.

Застереження євреям у Німеччині щодо небезпеки носіння кіпи є "капітуляцією перед антисемітизмом".

Про це заявив у неділю, 26 травня, президент Ізраїлю Реувен Рівлін, передає агенція AFP.

Так він відреагував на заяву уповноваженого уряду ФРН з питань боротьби з антисемітизмом Фелікса Кляйна, який раніше визнав небезпеку носіння кіпи у країні.

"Побоювання щодо безпеки німецьких євреїв - це капітуляція антисемітизму і допущення, що євреї знову не перебувають в безпеці на німецькій землі", - сказав Рівлін.

Президент Ізраїлю додав, що зауваження Кляйна "глибоко шокували" його.

"Ми ніколи не підкоримося, ніколи не опустимо наш погляд і ніколи не реагуватимемо на антисемітизм з пораженством - і очікуємо та вимагаємо, щоб наші союзники діяли так само", - сказав президент Ізраїлю.

Він також відзначив відповідальність німецької влади за безпеку євреїв у країні. "Відповідальність за добробут, свободу і право сповідувати релігію кожного члена німецької єврейської громади несе на собі німецький уряд та його правоохоронні органи", - наголосив Рівлін.

За даними міністерства внутрішніх справ Німеччини, минулого року кількість злочинів на тлі антисемітизму зросла на 20 відсотків - до 1799. При цьому у дев'яти з 10 випадках в таких злочинах винні носії праворадикальної ідеології. За словами Кляйна, деякі злочині також скоюють мусульмани, які "дивляться арабські телеканали, де подається негативний образ Ізраїлю та євреїв".

Повʼязані теми:

Наступна публікація