У Норвегії перед масштабними навчаннями НАТО постраждали четверо американських військових

У Норвегії перед масштабними навчаннями НАТО постраждали четверо американських військових

Фото: nrk.no

Вони потрапили у ДТП.

Чотири американських військовослужбовці отримали травми перед багатонаціональними навчаннями НАТО Trident Juncture 18, які 25 жовтня стартують у Норвегії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Пентагон.

Один військовий був виписаний з лікарні після невеликого медичного обстеження, троє інших перебувають під наглядом медиків, вони у стабільному стані.

Солдати постраждали у ДТП за участю чотирьох військових автомобілів. Вони були у вантажівках, які доставляли вантаж до місця проведення навчань Trident Juncture, за два дні до їхнього початку.

"Аварія сталася, коли зіткнулися три автомашини, а четверта машина зсунулася з дороги та перекинулася, намагаючись уникнути трьох транспортних засобів, які зіткнулися", - йдеться у повідомленні.

Автомобілі та військові, що постраждали внаслідок аварії, належать до транспортного підрозділу армії США, розташованої у Німеччині. Американські військові співпрацюють з норвезькими владою для розслідування аварії.

Багатонаціональні навчання НАТО Trident Juncture, які стартують в Норвегії 25 жовтня, покликані перевірити здібності НАТО планувати і проводити велику операцію колективної оборони, підвищити рівень взаємодії союзників на тактичному рівні і їх здатність протистояти будь-якій загрозі. 

У маневрах, які триватимуть з 25 жовтня по 7 листопада на території Норвегії, в Балтійському морі і Північній Атлантиці, включаючи Ісландію і повітряний простір Фінляндії і Швеції, беруть участь близько 50 тисяч солдатів, у тому числі понад 14 тис військовослужбовців армії США - ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти, а також близько 150 літаків, вертольоти Apache і 60 кораблів, зокрема, атомний авіаносець ВМС США "Гаррі Трумен". 

Винищувачі НАТО перехопили російські бомбардувальники над Балтійським морем

Винищувачі НАТО перехопили російські бомбардувальники над Балтійським морем

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація