У Нью-Йорку виступ президента Туреччини завершився бійкою

У Нью-Йорку виступ президента Туреччини завершився бійкою

Фото: Reuters

Ердогана називали "терористом".

Промова президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в готелі Нью-Йорка завершилася масовою бійкою.

У четвер, 21 вересня, Ердоган виступав перед своїми турецькими прихильниками у готелі Marriott Marquis на Таймс-сквер.

Однак, його виступ перервали протестувальники, які називали його "терористом" та вступили у сутичку з охороною, передає Українська служба ВВС.

"Ви терорист, ідіть геть із моєї країни", - закричав один з протестувальників.

Наразі невідомо, чи  протестувальники пройшли до готелю як учасники проердоганівської акції, чи були охоронцями президента чи охоронцями готелю.

Після інциденту демонстранти розмістили фото штовханини у Мережі та зауважили, що їхньою метою був публічний осуд політики президента Ердогана в Туреччині, Сирії та Іраку.

У деяких з учасників акції були прапори та банери на підтримку курдів із національної армії Сирійського Курдистану (YPG), яких Ердоган вважає продовженням забороненої робочої партії Курдистану (ППК), яка протягом трьох десятиліть боролася за курдську автономію у Туреччині.

За словами департаменту поліції Нью-Йорка, близько п'яти учасників акції були затримані, але арештів не проводили.

Зауважимо, що президент Туреччини перебуває у Нью-Йорку для участі в засіданнях Генеральної Асамблеї ООН.

 

Нагадаємо, що Ердоган зустрівся з президентом України Петром Порошенком у рамках участі у роботі 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Реджеп Таїп Ердоган підтвердив підтримку Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно-визнаних кордонах. Глави двох держав обговорили підготовку до шостого засідання стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, яке має відбутися у Києві. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація