У Пакистані четверо людей загинули від вибуху біля люксового готелю, де зупинявся посол Китаю

Вибух влаштував терорист-смертник.

У пакистанському місті Кветта увечері в середу, 21 квітня, четверо людей загинули внаслідок підриву автомобіля біля готелю "Серена", в якому зупинявся посол Китаю.

Про це із посиланням на місцеву владу повідомляє CNN.

Внаслідок інциденту також постраждали 12 осіб, триває розслідування.

Зазначається, що люксова  "Серена" вважається найбільш безпечним готелем у Кветті, через що його часто обирають представники міжнародних громад та дипломати.

"Цей інцидент стався після іфтара (вечірній прийом їжі під час Рамадану). Автомобіль був припаркований на стоянці готелю, - сказав міністр внутрішніх справ провінції Белуджистан Зіаулла Ланго. - Серед поранених є один з наших поліцейських констеблів".

На кадрах з місця події видно палаючі машини на стоянці готелю і густий дим від вибуху. Відповідальність за підрив взяла на себе пакистанська група бойовиків, відома як "Техрік-і-Талібан Пакистан" (ТТП).

Речник TTП Мухаммад Хурасані сказав, що це була "атака терориста-смертника", і що "подальші подробиці будуть повідомлені найближчим часом".

Посол Китаю в Пакистані Нонг Ронг зупинявся в готелі, але не був там, коли вибухнула бомба, повідомив в середу міністр внутрішніх справ країни шейх Рашид Ахмад.

Незрозуміло, чи був китайський дипломат або члени його делегації метою нападу, але громадяни Китаю і їхні інтереси в регіоні раніше піддавалися атакам з боку бойовиків.

Зокрема, в минулому році пакистанська фондова біржа в Карачі стала мішенню для атаки з боку сепаратистського угрупування "Визвольна армія Белуджистану", яке заявило, що напад був націлений на економічні інтереси КНР "у відповідь на плани Китаю з експлуатації в Белуджистані".

У 2018 році "Визвольна армія Белуджистану" заявила про інший напад, під час якого збройні нападники спробували штурмувати китайське консульство в Карачі, заявивши, що вони не потерплять ніяких китайських військових експансіоністських зусиль. Тоді загинули четверо людей.

У 2015 році в межах Пекінської торгової та інфраструктурної ініціативи "Один пояс, один шлях" Китай перетворив белуджистанський Гвадар в найглибший морський порт в світі. Прибережне місто зараз є центром китайських інвестицій в Пакистан.

Раніше на півдні Китаю в місті Гуанчжоу чоловік влаштував вибух в офісній будівлі. У результаті події загинув сам смертник і ще чотири людини. Також внаслідок вибуху постраждали п'ятеро людей, які перебували в будівлі.

У Багдаді терористи-смертники влаштували одразу 2 потужних вибухи

У Багдаді терористи-смертники влаштували одразу 2 потужних вибухи

Повʼязані теми:

Наступна публікація