У Парижі попрощатися з померлим експрезидентом Жаком Шираком прийшли тисячі людей

Офіційна церемонія прощання за участі глав держав та урядів відбудеться 30 вересня.

Тисячі людей прийшли у неділю, 29 вересня, щоб попрощатися із колишнім президентом Франції Жаком Шираком. Він помер уранці 26 вересня у віці 86 років.

Труна з тілом колишнього президента, накрита французьким прапором, виставлена у Будинку Інвалідів у центрі Парижа, повідомляє агенція dpa. Народне прощання із Жаком Шираком було побажанням його родини, яка також присутня на церемонії.

До цього часу близько п'яти тисяч людей залишили у Єлисейському палаці записи про співчуття через смерть колишнього президента, повідомила агенція AFP.

Офіційна церемонія прощання з колишнім президентом відбудеться 30 вересня, яке оголошено у Франції днем національної жалоби, у церкві Сен-Сюльпіс. На ній буде присутній теперішній президент Франції Еммануель Макрон, а також близько 30 глав держав та урядів. Після цього Жака Ширака поховають на кладовищі Монпарнас.

Жак Ширак двічі обирався президентом Франції та обіймав цю посаду від 1995 до 2007 року. До цього політик був міністром сільського господарства та прем'єр-міністром країни. Також від 1977 до 1995 року працював мером Парижа.

У зв’язку зі смертю Жака Ширака Макрон оголосив 30 вересня Національним днем жалоби

У зв’язку зі смертю Жака Ширака Макрон оголосив 30 вересня Національним днем жалоби

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація