У Парижі суд висунув звинувачення жінці за спробу підірвати Нотр-Дам

У Парижі суд висунув звинувачення жінці за спробу підірвати Нотр-Дам

Фото: Reuters

Поліція також допитує ще трьох підозрюваних у причетності до цієї справи

Суд в Парижі висунув офіційні звинувачення в причетності до терористичної діяльності і спробі вбивства 29-річній жінці, яка намагалася, як допускається, скоїти вибух біля собору Нотр-Дам.

Підозрювана, про яку повідомляється лише, що її звуть Орнелла Ж., була арештована через день після цього на півдні Франції. На допиті вона розповіла про плани влаштувати теракт біля Ейфелевої вежі. ЇЇ свідчення звірять зі словами інших затриманих, оскільки на допиті вона давала різні, навіть суперечливі свідчення.

Разом з нею був заарештований і її хлопець, але потім він був відпущений.

Поліція також допитує ще трьох підозрюваних в причетності до цієї справи. Серед заарештованих - 19-річна Інес Мадані, чию написану на папері клятву на вірність "Ісламській державі" раніше знайшла поліція.

Ще одна жінка, яку прокурори називають Сарою Х., була заручена з двома французькими екстремістами, які вчинили напади раніше в цьому році. Напередодні в ході операції в місті Буассі-Сент-Антуан недалеко від Парижа одна з жінок напала на поліцейського з ножем, інший співробітник поліції відкрив вогонь і поранив її.

Нагадаємо, що 7 вересня поліція виявила під стінами Нотр-Даму підозрілий автомобіль, в якому знаходилися сім газових балонів і документи, написані арабською мовою. На машині не було встановлено номерних знаків. Правоохоронці кажуть, що запримітили цей об'єкт іще на вихідних, але не повідомляли про нього, аби вийти на слід терористів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація