У ПАРЄ одноголосно заборонили скандальному Аграмунту представляти Асамблею

У ПАРЄ одноголосно заборонили скандальному Аграмунту представляти Асамблею

Фото: Getty Images

Президенту ПАРЄ Аграмунту висловили недовіру.

Бюро ПАРЄ сьогодні  в п'ятницю, 28 квітня, одноголосно проголосувало за висловлення скандальному президенту Асамблеї Педро Аграмунту недовіри, а також заборонило здійснювати йому будь-які дії від імені ПАРЄ. 

Про це у своєму Facebook голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Водночас Ар'єв відзначив, що сам Аграмунт не написав заяву про відставку і не з'явився на Бюро.

"Президент ПАРЄ Аграмунт не написав заяву про відставку, не з'явився на Бюро і, відповідно, не зробив жодної заяви, обіцяної раніше. Бюро Асамблеї щойно абсолютною більшістю голосів висловило йому недовіру і відмовило в дозволі здійснювати візити, робити заяви і проводити іншу активність від імені ПАРЄ", — йдеться в повідомленні Ар'єва.

Однак, голова української делегації відзначив, що ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади взагалі, адже за 50 років не було потреби.

"Тобто від повноважень президента ПАРЄ у Аграмунта, фактично, залишилась одна назва. Повна заява з цього приводу невдовзі на сайті ПАРЄ. ПАРЄ не має процедури відкликання президента з посади взагалі. За 50 років не було потреби. Тепер регламентний комітет має розробити цю процедуру. Я не думаю що тепер хтось тут захоче мати справи з РФ взагалі. Токсично", — пояснив Ар'єв.

Нагадаємо, скандал довкола Аграмунта розгорнувся після повідомлення про його візит до Сирії. Він визнав, що зробив помилку, коли полетів російським літаком. Аграмунт заявляв, що росіяни його обманули і підставили, а також, що добровільно у відставку він не піде. 

Делегати ПАРЄ не очікували візиту їхнього президента Педро Аграмунта до Сирії на запрошення російських депутатів. Як повідомив народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, делегати ПАРЄ шоковані таким візитом

Інформація про візит Педро Аграмунта до Сирії з'явилась 20 березня. Росія анонсувала цей захід як сигнал того, що все одно присутня у ПАРЄ, хоча вже два роки не надсилала у Страсбург список своєї делегації. А перед тим російську делегацію позбавляли голосу через анексію Криму, тоді, образившись, Росія припинила роботу у ПАРЄ, а цього року висловила бажання повернутись. 

Аграмунта у ПАРЄ злили свої ж проросійські лобісти – Волошин

Аграмунта у ПАРЄ злили свої ж проросійські лобісти – Волошин

Повʼязані теми:

Наступна публікація