У пастці: третій круїзний лайнер не може пришвартуватися через побоювання коронавірусу

У пастці: третій круїзний лайнер не може пришвартуватися через побоювання коронавірусу

Фото: Associated Press

Судну відмовили у порті Домініканської Республіки.

У четвер, 27 лютого, Домініканська Республіка відмовилася прийняти лайнер, який відправився у двотижневий круїз Карибськими островами та Центральною Америкою.

У вісьмох пасажирів підозрюють коронавірусну інфекцію, повідомляє AP.

У спільній заяві Міністра охорони здоров'я та портового управління стверджують, що у чотирьох філіппінців, двох американців та ще двох громадян Великої Британії спостерігають лихоманку, кашель та утруднення дихання.

Водночас, компанія Fred. Olsen Cruise Lines повідомила про "невелику кількість випадків, схожих на грип". Хворі почуваються краще та, за даними медичної команди, що перебуває на борту, не виявляють симптомів коронавірусу.  

Судно перевозить 1128 пасажирів та ще 384 члени екіпажу. "Ми вважаємо, що реакція Домініканської Республіки є надмірною", - заявили у Fred. Olsen Cruise Lines. 

Нині у компанії вирішують подальші дії.

Нагадаємо, у середу, 26 лютого, кілька портів відмовили круїзному судну MSC Meraviglia через непідтверджений випадок коронавірусу: в одного з членів екіпажа спостерігають симптоми грипу, хоча MSC Cruises стверджує, що чоловік пройшов належний медогляд у Маямі й коронавірус у нього не виявили.

Раніше у Малайзії лікарі діагностували небезпечний коронавірус у літньої пасажирки лайнера Westerdam, якому відмовили чотири країни. Судно причалило в Камбоджі. 

У Японії на круїзному лайнері Diamond Princess 4 українців захворіли на коронавірус

У Японії на круїзному лайнері Diamond Princess 4 українців захворіли на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація