У Пенсильванії священики здійснили сексуальне насильство щодо 1000 дітей. Церква приховувала дані 70 років

У Пенсильванії священики здійснили сексуальне насильство щодо 1000 дітей. Церква приховувала дані 70 років

Фото: pixabay.com

Існує ймовірність, що частина жертв не наважилася повідомити про злочини, тож кількість злочинів може бути набагато вищою.

Єпископи та інші керівники Римо-католицької церкви в Пенсільванії приховували факти сексуального насильства над дітьми більш ніж 300 священиками протягом 70 років: вони переконували жертв не повідомляти про злочини до правоохоронних органів.

Про це йдеться в доповіді Великого журі - колегії присяжних, яка визначає обґрунтованість і доцільність висування офіційних звинувачень.

У звіті, який охоплює шість із восьми католицьких єпархій американського штату, ідентифіковано понад 1000 жертв. Він є найширшою експертизою державного агентства США щодо сексуального розбещення дітей в католицькій церкві. У доповіді зазначено, що, ймовірно, кількість жертв є вищою, оскільки деякі записи були загублені. Також існує ймовірність, що частина жертв не наважилася повідомити про злочини.

Звіт оприлюднив жахливі випадки сексуального насильства. У ньому, зокрема, йдеться про священика, який зґвалтував  дівчину в лікарні після виривання мигдаликів; ще одну жертву служитель церкви зв'язав і побив шкіряними пасками; крім того, церква дозволила служити священику, який змусив зробити аборт дівчину, що завагітніла від нього.

Скандали через сексуальне насильство у католицькій церкві не вщухають вже понад 15 років. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація