У Пентагоні назвали кількість американців, постраждалих в авіаударі Ірану. Вона втричі більша за попередні дані

У Пентагоні назвали кількість американців, постраждалих в авіаударі Ірану. Вона втричі більша за попередні дані

Фото: Associated Press

Трамп називає травми військових "не дуже серйозними".

У 34 американських військовослужбовців діагностували черепно-мозкові травми після ракетного удару Ірану по військовим базам США в Іраку 8 січня.

Про це заявив представник Пентагону Джонатон Хоффман, передає CNN.

Повідомляється, що 17 поранених військових вже повернулися до служби в Іраку – 16 з них лікувалися, не залишаючи країну. Ще дев’ятеро американців проходять лікування в Німеччині. Окрім цього, вісім військових лікувалися в Німеччині, але їх доправили до США за додатковою меддопомогою.

Спочатку президент США Дональд Трамп запевняв, що жоден з військових не загинув та не постраждав під час авіаудару.

Згодом речник Центрального командування США Білл Урбан повідомляв, що в ракетному ударі постраждало 11 людей.

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі Трампа попросили пояснити невідповідність між його заявою та цифрами, названими в Центральному командуванні. Президент США заявив, що не вважає травми серйозними.

"Ні, я чув, що вони мали головний біль і кілька інших скарг, але я б сказав (і я можу повідомити), що це не дуже серйозно", - відповів Трамп.

Нагадаємо, уночі проти 3 січня США влаштували ракетний обстріл неподалік Міжнародного аеропорту Багдаду - внаслідок нього, зокрема, був убитий командир елітного підрозділу "Аль-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані.  Після цієї події ситуація на Близькому Сході різко загострилася: в Ірані обіцяють помститися США, влада Іраку засудила операцію, а Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку.

Сулеймані називали одним із найвпливовіших осіб на Близькому Сході. ТСН.ua розповідає, хто він такий, чому його вбивство викликало такий резонанс у світі і як тепер може спалахнути чергова гаряча війна на Близькому Сході.

Уночі проти 8 січня Іран розпочав свою "помсту" - здійснив низку ракетних ударів по місцях дислокації американців в Іраку. Зокрема, ракети були направлені в бік авіабази Айн аль-Асад на заході Іраку та інфраструктури поблизу Ербіля, серед якої і американське консульство. У МЗС Ірану запевнили, що здійснили пропорційну відповідь на убивство генерала Сулеймані.

Трамп зробив офіційне звернення до американського народу у зв'язку із обстрілами бази США в Іраку

Трамп зробив офіційне звернення до американського народу у зв'язку із обстрілами бази США в Іраку

Повʼязані теми:

Наступна публікація