У Пентагоні спростували гучну версію Трампа щодо вибуху в Лівані - ЗМІ

У Пентагоні спростували гучну версію Трампа щодо вибуху в Лівані - ЗМІ

Фото: miroved.com

Президент США заявив, що причиною вибуху в Бейруті є "напад".

У Пентагоні спростували заяву американського президента Дональда Трампа про те, що причиною вибуху в ліванській столиці Бейрут став "напад", а, зокрема, "якась бомба".

Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

"Троє представників міністерства оборони США повідомили, що станом на вечір вівторка "не було жодних ознак того, що масові вибухи, які вразили Бейрут, були "нападом", - пише видання. 

Один із мовників, який побажав залишитися анонімним, запевнив, що якби хтось справді організував подію такого масштабу, у ліванській столиці автоматично відбувалося б посилення "силового захисту американських військ та активів в регіоні".

Нагадаємо, що під час пресконференції в Білому домі Трамп заявив: "Я зустрівся з деякими нашими генералами, і їм просто здалося, що це подія не виробничого вибуху. Здається, вони думають, що це був напад, це була якась бомба".

Тим часом в уряді Лівану вважають, що причиною вибуху стали 2 750 тонн аміачної селітри, що впродовж шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки. 

Внаслідок нищівного вибуху в Бейруті загинули 78 людей, а ще близько чотирьох тисяч осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Вибухи у Лівані забрали щонайменше десяток життів

Вибухи у Лівані забрали щонайменше десяток життів

Повʼязані теми:

Наступна публікація