У Пентагоні відреагували на постачання до Венесуели російських бомбардувальників

У Пентагоні відреагували на постачання до Венесуели російських бомбардувальників

Фото: Reuters

Мовляв, уряд Венесуели "має зосереджуватися на наданні гуманітарної допомоги та допомоги, щоб зменшити страждання своїх людей, а не на російських бойових літаках".

На відміну від Росії, яка відправила до постраждалої від гуманітарної кризи Венесуели стратегічні бомбардувальники, США надають жителям Центральної Америки й біженцям з цієї країни зокрема медичну підтримку зі спеціального корабля.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони США, оприлюдненому в понеділок, - пише Укрінформ.

"Персонал на борту медичного корабля USNS Comfort станом на сьогодні полікував понад 20 тис. мирних жителів, а також провів понад 600 операцій у кількох країнах Центральної й Південної Америки", - зауважив речник Пентагону полковник Роб Меннінг.

"Порівняйте це з Росією, чий підхід до рукотворної катастрофи в Венесуелі полягає в тому, щоб відправити стратегічні бомбардувальники замість гуманітарної допомоги", - сказав Меннінг. За його словами, уряд Венесуели "має зосереджуватися на наданні гуманітарної допомоги та допомоги, щоб зменшити страждання своїх людей, а не на російських бойових літаках".

Нагадаємо, що Москва відправила до Венесуели два стратегічних бомбардувальники Ту-160, важкий військово-транспортний літак Ан-124 "Руслан", а також далекомагістральний Іл-62. Їх урочисто зустрічав міністр оборони правлячого режиму в Венесуелі та представники російського посольства в цій країні.

У венесуельській столиці вирішили замінити національну валюту на власні банкноти міста

У венесуельській столиці вирішили замінити національну валюту на власні банкноти міста

Нагадаємо, 4 грудня президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив, що відбуває з візитом до Росії, "щоб розширити і зміцнити дипломатичні відносини і дружні зв'язки між нашими братніми країнами". Він зазначив, що у нього запланована "інтенсивна і дуже важлива зустріч з президентом Володимиром Путіним".

Повʼязані теми:

Наступна публікація