У Пентагоні запевняють, що прес-секретаря ІД знищили саме американці

У Пентагоні запевняють, що прес-секретаря ІД знищили саме американці

Фото: Reuters

РФ і США сперечаються, хто вбив одного з лідерів "Ісламської держави".

Міністерство оборони США заявило, що прес-секретар екстремістського угруповання "Ісламська держава" Абу Мухаммад аль-Аднани був убитий в результаті авіаударів саме американських літаків у серпні на півночі Сирії.

Про це пише ВВС.Russian.

Раніше міністерство оборони Росії оголосило, що удару по бойовикам, унаслідок якого загинув аль-Аднани, було завдано російським бомбардувальником Су-34.

У відповідь американські чиновники в бесіді з журналістами назвали нісенітницею це твердження російських військових.

Аль-Аднани вважався одним з найбільш впливових польових командирів "Ісламської держави". В організації він виконував роль пропагандиста і поширювача інформації.

За інформацію про місцезнаходження аль-Аднани держдепартамент США призначив нагороду в розмірі 5 млн доларів.

Додамо, що раніше дваа високопоставлених воєначальника "Ісламської держави" були вбиті в Іраку в результаті авіаударів коаліційних сил поблизу міста Мосул, повідомив Пентагон.

Перший з них - Басім Мухаммед Султан Ахмад аль-Бахарі - обіймав посаду заступника військового міністра ІД і в 2014 році особисто керував захопленням Мосула.

Ім'я другого - Хатім Таліб аль-Хамдуни. Вважається, що він був нижчий за рангом і командував одним з підрозділів ІД.

Нагадаємо, що громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір кількість загиблих перевищила 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частина території країни захопили бойовики ІД.

Повʼязані теми:

Наступна публікація