Пентагон занепокоївся через раптові навчання російських військ на кордоні з Україною

Пентагон занепокоївся через раптові навчання російських військ на кордоні з Україною

Фото: miroved.com

США знають про бажання Росії приховати факт розгортання своїх сил в Україні.

Штати стурбовані розташуванням російських збройних сил біля українських кордонів,  а також — посиленням насилля на сході України.

У Пентагоні сподіваються, що Москва буде виконувати свої обов'язки перед сусідами щодо контролю над своїми військовими і дотримуватиметься прозорості, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми бачили повідомлення щодо того, що російські військові розпочали "раптові" військові навчання. Розраховуємо, що Росія буде дотримуватися виконання відповідних обов'язків і обіцянок в рамках дійсних угод щодо контролю над озброєннями і заходів довіри для того, щоб забезпечити сусідам відповідні гарантії і прозорість в тому, що стосується розміру і характеру цієї діяльності", — заявила журналістам Мішель Балданца, представник американського військового відомства.

Також вона повідомила, що у зв'язку з запланованими Росією навчаннями "Кавказ 2016" Пентагон уважно відслідковує ситуацію. За словами Балданци, в РФ позапланова перевірка боєготовності часто відбувається перед масштабними військовими навчаннями.

"Ми залишаємося глибоко стурбованими посиленням насильства на сході України і близькістю цих (російських ЗС) сил до України, беручи до уваги пряму залученість Росії в конфлікт на Донбасі", — додала Балданца.

Крім того, у Пентагоні заявили, що неодноразово закликали Росію вжити заходів щодо скорочення напруженості в цьому регіоні, в тому числі й шляхом залучення до переговорів щодо повного виконання Мінських домовленостей.

Росія розпочала масштабну позапланову перевірку військ на кордоні з Україною

Росія розпочала масштабну позапланову перевірку військ на кордоні з Україною

Нагадаємо, Росія розпочала масштабну позапланову перевірку військ на кордоні з Україною. Так, навчання проведуть у Південному та Західному військових округах. Перевірятимуть також повітряно-космічні війська і десантників. 

У зв'язку з раптовими навчаннями Росії біля кордонів з Україною, польські військові терміново викликали на нараду начальників кількох підрозділів своїх ЗС.

Водночас в українській розвідці повідомили, що мета військових навчань РФ може змінитися будь-якої миті. Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький вважає, що такими діями Росія намагається продемонструвати свою військову могутність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація