У підсумковій декларації зустрічі Франциска і Кирила згадана Україна

У підсумковій декларації зустрічі Франциска і Кирила згадана Україна

Франциск і Кирил говорили про Україну / Фото: Reuters

Історична розмова римського понтифіка та російського патріарха завершена.

В аеропорту Гавани закінчилася зустріч Папи Римського Франциска з патріархом Московським Кирилом. За її підсумки предстоятелі Римо-католицької та Російської православної церков підписали спільну декларацію.

В ній, серед іншого, згадана Україна. Церковні ієрархи закликали всіх учасників конфлікту на Донбасі до розсудливості та пошуку мирних шляхів вирішення конфлікту.

Російські ЗМІ наводять таку версію тексту двох архієреїв: "Ми сумуємо через протистояння в Україні, що забрало вже безліч життів, заподіяло незліченні страждання мирним жителям, призвело до глибокої економічної і гуманітарної кризи в суспільстві".

Учасники розмови назвали її змістовною. Патріарх Кирил заявив, що обидві церкви можуть "працювати спільно, щоб не було війни, щоб усюди шанувалося людське життя".

Папа Франциск заявив, що бесіда була відвертою та богонатхненною. "Ми говорили як брати, тому що у нас одна віра і ми шукали одного шляху", - сказав він.

Обидва церковних ієрарха подякували владі Куби за можливість провести цю зустріч.

Як повідомлялося, предстоятель РПЦ прилетів у Гавану напередодні. Він заявив, що перебуває на острові на запрошення Рауля Кастро. Згодом стало відомо, що на зустрічі з Папою патріарха Кирила супроводжує український митрополит. Після історичної бесіди глава Римо-католицької церкви полетів далі до Мексики, а російська делегація залишилася на Кубі.

Куба зустрічає Папу Римського

Куба зустрічає Папу Римського

Повʼязані теми:

Наступна публікація