У Південній Кореї після вакцинації від грипу померли майже три десятки осіб

У Південній Кореї після вакцинації від грипу померли майже три десятки осіб

Фото: Associated Press

Перший випадок зафіксовано у п'ятницю минулого тижня в місті Інчхон.

У Південній Кореї не менш ніж 28 осіб померли після вакцинації від грипу. Всього в межах програми були щеплені майже 13 млн осіб.

Про це з посиланням на Нацагентство з контролю і профілактики захворювань повідомляє Yonhap у четвер, 22 жовтня.

У країні від 16 жовтня до вечора четверга за місцевим часом після вакцинації від грипу померли 28 осіб. Перший випадок зафіксований у п'ятницю минулого тижня в місті Інчхон, де незабаром після вакцинації помер 17-річний школяр. Потім відбулися аналогічні випадки в Сеулі, провінції Кьонгідо та інших регіонах.

Водночас, більшість померлих — люди похилого віку. Багато з них страждали від інших серйозних захворювань, вказують медики.

Перевірка показала, що мінімум два випадки смерті могли бути пов'язані з анафілактичним шоком, який є одним із найбільш поширених побічних ефектів.

Через ситуацію Медична асоціація Республіки Корея запропонувала призупинити програму вакцинації до 29 жовтня. Фахівці кажуть, щонайменше, в шести випадках розслідування не виявило прямий зв'язок між щепленням від грипу і смертю людей. У вакцинах не виявлено токсичних речовин.

Всього в межах програми були щеплені майже 13 млн осіб. Мета програми — уникнути додаткового навантаження на лікарні через сезонний грип на тлі пандемії коронавірусу. Планувалося щепити майже 30 млн осіб, з них 19 млн - безкоштовно.

Тим часом, цього сезону епідеміологи очікують, що до України прийде 4 штами грипу. Два типу Б: "Вашингтон" та "Пхукет". Та два типу А: "Гуанг-донг маонан Н1N1" та "Гонконг H3N2". Обидва нові для українців. У групі ризику передусім опиняться люди похилого віку та з хронічними захворюваннями. Симптоми грипу дуже схожі на  коронавірус. Лихоманка, інтоксикація, ломота в тілі, кашель та ядуха. Тож відрізнити ці недуги лікарям буде непросто. Початок зростання захворюваності очікують у листопаді. 

Епідеміологи очікують, що до України прийдуть нові штами грипу

Епідеміологи очікують, що до України прийдуть нові штами грипу

Повʼязані теми:

Наступна публікація