У Польщі депутат може загриміти до в'язниці на 5 років за "кнопкодавство"

У Польщі депутат може загриміти до в'язниці на 5 років за "кнопкодавство"

Фото: УНІАН

Проти депутата відкрили кримінальну справу

У Польщі депутату Сейму загрожує ув'язнення до 5 років за кнопкодавство. Про це пише "УП" з посиланням на "Радіо Польща".

Це стосується інциденту, який стався 14 квітня під час голосування. Тоді депутат політичної групи "Кукіз'15" Малгожата Зверцан проголосувала не лише за себе, а й за свого колегу Корнеля Моравецького.

Прокурор заявив, що слідство було розпочато 30 травня. Депутату інкримінують злочин за ст 271 Кримінального кодексу, у якій зазначається, що держслужбовцю, який представив неправду в документі, що має юридичне значення" загрожує від 3 до 5 років в'язниці.

При цьому, кримінальну справу проти спікера Сейму прокуратура не порушувала, як того вимагали деякі депутати. Втім, його звинувачують у тому, що він не зупинив засідання після подвійного голосування Малгожати Зверцан.

Нагадаємо, що Малгожату Зверцан виключили із складу фракції після того, як вона двічі проголосувала. Тоді депутати обіцяли заявити на неї у прокуратуру та вимагати відмінити результати голосування. При цьому сама депутатка визнала провину та заявила, що не знала, що такі дії протизаконні. Колега Зверцан, карткою якого вона голосувала, наголосив, що сам попросив депутата проголосувати замість нього. При цьому, дії Зверцар польські юристи оцінили як "інтелектуальну фальсифікацію" або перевищення повноважень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація