У Польщі оголосять національний день жалоби через убивство мера Гданська

У Польщі оголосять національний день жалоби через убивство мера Гданська

Фото: Associated Press

Сім'я ще не назвала дату поховання.

Президент Польщі Анджей Дуда вирішив оголосити в республіці національний траур через вбивство мера Гданська Павла Адамовича.

Про це Дуда повідомив в понеділок на брифінгу, передає ТАСС.

За його словами, день жалоби буде в день похорону Адамовича, який назве сім'я. Наразі дату поховання ще не визначили.

Також Дуда повідомив, що у Гданську скасують марш проти насильства і ненависті 15 січня. Глава держави ініціював його сьогодні, 14 січня, вранці, ще до смерті Адамовича.

Своєю чергою, мер Варшави Рафал Тшасковскій оголосив у столиці три дні жалоби – від 15 до 17 січня - у пам'ять про загиблого колегу з Гданська. Увечері в понеділок у Варшавському кафедральному соборі відбудеться траурна меса.

Мер Гданська помер у лікарні після нападу

Мер Гданська помер у лікарні після нападу

У понеділок, 14 січня, мер Гданьска помер у лікарні від отриманих напередодні ножових поранень. На 53-річного Павла Адамовича напали просто на сцені під час благодійного концерту "Великий оркестр святкової допомоги". За даними преси, нападник був раніше засуджений за збройні напади на банки. Повідомляється також, що у нього є проблеми з психікою.

Ким був Павел Адамович для міста, яким керував 20 років поспіль читайте у матеріалі ТСН.ua. Відкрите та щире ставлення Адамовича до городян не залишилось не поміченим. Це підтверджується великою чергою людей у лікарні, які висловили готовність стати донором крові для пораненого політика, якої він потребував у великій кількості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація