У Польщі розпочинаються масштабні військові навчання США

У Польщі розпочинаються масштабні військові навчання США

Фото: Associated Press

Відбудуться три етапи навчань.

Американські та польські військові навчання військовослужбовці 14 липня розпочали спільні навчання "Emergency Deployment Readiness Exercise".

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Польщі.

Навчання покликані перевірити готовність американських військ до швидкої передислокації через Атлантику в рамках союзницької допомоги європейським країнам.

Відбудуться три етапи навчань. На першому етапі солдати США перетнуть Атлантику. Потім військові отримають важке обладнання на полігоні Берген-Гон і перевезуть його на полігон в Дравській Поморській. На третьому етапі польські та американські військові візьмуть участь в об'єднаному вогневому навчанні.

  • Нагадаємо, Сполучені Штати Америки передислокують до Польщі ще майже дві тисячі військовослужбовців, хоча попередньо планувалось розміщення лише до однієї тисячі.
  • Також зазначено, що війська будуть розміщуватись на спеціальних правах, до  того ж Польщі також буде передано командування V корпусом армії США з Кентуккі. Є також план, щоб з Німеччини до Польщі перебазувалися близько 30 американських F-16.

Повʼязані теми:

Наступна публікація