У Польщі відправили у відставку одразу 17 заступників міністрів

У Польщі відправили у відставку одразу 17 заступників міністрів

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький / Фото: Reuters

Про скорочення посад глава уряду оголосив тиждень тому.

Сьогодні, 12 березня, у Польщі звільнили 17 заступників міністрів. Про тотальне скорочення посад прем'єр-міністр країни Матеуш Моравєцький оголосив ще тиждень тому.

На прес-конференції глава уряду подякував звільненим з посад за роботу на благо Республіки Польща, їхній професіоналізм і відданість справі. Про це передає "Польське радіо". Моравєцький підкреслив, що продовжує внутрішні реформи, щоб уряд був більш чиновницьким, а не політичним. Він додав, що зміни мають покращувати роботу Кабінету міністрів і не мають політичного характеру.

Основою для зміни числа віце-міністрів був, серед іншого, аналіз кількості працівників на одного заступника міністра, пояснив Моравєцький. Він додав, що найближчим часом представить наступні зміни.

Прес-секретар уряду Йоанна Копцінська зазначила, що понеділкові зміни в уряді - це лише початок. Вона уточнила, що прем’єр-міністр вводить нову модель управління, подальші кадрові зміни також стосуватимуться міністерських політичних кабінетів.

Нагадаємо, новий польский прем’єр-міністр Моравєцький суттєво переформатував свій уряд. Це перше та найбільше переформатування уряду у Польщі з моменту, коли влада опинилася в руках націонал-консервативного табору восени 2015 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація