У Польщі власник супермаркету наказав перевіряти усіх українців на касі

У Польщі власник супермаркету наказав перевіряти усіх українців на касі

Фото: ru.reuters

Скандальний інцидент стався через часті крадіжки продуктів у магазині.

У польському місті Барлінек власник супермаркету Bimex повісив табличку з попередженням, що кожного громадянина України будуть перевіряти після сплати за покупки.

Про це повідомляє Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки в Польщі на своїй сторінці в Facebook.

"Кожен громадянин України, пройшовши касу, піддається перевірці", - вказано на табличці польською та українською мовами.

Як зазначається, фото з табличкою швидко набуло розголосу у соцмережах, а Центр поінформував про "скандальний випадок дискримінації осіб у зв’язку з їхньою національністю" прокуратуру, омбудсмена і посольство України в Польщі.

"KAŻDY OBYWATEL UKRAINY BĘDZIE SKONTROLOWANY PO ODEJŚCIU OD KASY" - SKANDALICZNY NAPIS W POLSKIM SKLEPIE Napis...

Опубликовано Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych 28 сентября 2017 г.

Своєю чергою польський 24 канал зв’язався із власником магазину Єжи Бітлем, який пояснив, що вирішив повісити табличку після того, як один українець вкрав дві сумки продуктів.

"Насправді вона висіла добу, але її вже зняли. Я сказав зробити її під впливом імпульсу. Не таким мав би бути зміст таблички. Щиро прошу вибачення перед усіма, хто відчуває себе ображеним. Таблички з таким змістом не може бути", - наголосив він.

Водночас чоловік зазначив, що українці є проблемою як для його маркету, так і для всього міста, адже вони крадуть значно частіше, ніж поляки.

"Поляк може щось вкрасти раз на місяць. З українцями такі історії трапляються навіть чотири рази на тиждень. Я повинен був найняти двох додаткових охоронців", - додав чоловік.

Нагадаємо, раніше у Польщі 17-річного українця побили палицями з цвяхами за його національність. Хлопець грав зі своїм другом, місцевим мешканцем, у баскетбол на стадіоні, коли до них причепилися незнайомці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація