У Повітряних силах ЗСУ прокоментували перекидання США винищувачів F-22 до Естонії

У Повітряних силах ЗСУ прокоментували перекидання США винищувачів F-22 до Естонії

У Повітряних силах прокоментували перекидання винищувачів F-22 до Естонії. / Фото: htka

У Повітряних силах наголосили, що це серйозний намір підтримати стабільність на східному фланзі НАТО.

Військово-повітряні сили США 8 травня перекинули на авіабазу Емарі під Таллінном, Естонія, ескадрилью багатоцільових винищувачів 5-го покоління F-22 Raptor. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що це серйозний намір Америки підтримати стабільність на східному фланзі НАТО та обмежити РФ у можливості ескалації.  

 Про це він сказав у ефірі "Еспресо".

За його словами, F-22 — це легендарний літак, який США нікому не надає, тож передавання цих літальних апаратів Естонії свідчить про серйозність намірів НАТО.

"Те, що перекидають такі літаки, яких більше ніде немає, тільки в Америці, це серйозні наміри США підтримувати мир, стабільність і порядок на східному фланзі країн НАТО. Швеція та Фінляндія вже де-факто в НАТО, і тому посилення там є чітким сигналом Росії, що жодних питань ескалації виникати не має. Росія щоразу натякає на застосування якогось забороненого озброєння, тому союзники НАТО послідовні, чіткі та цілеспрямовані, як ніколи. Це вже не той час, коли Росія могла залякувати. Всі побачили справжню міць Росії, що вона може, чим дихає і наскільки можна довіряти її обіцянкам", - пояснив Ігнат.

У ВПС США наголосили, що Естонія, Латвія та Литва розташовані на критично важливому повітряному, сухопутному та морському коридорі, що вимагає скоординованого підходу між членами Альянсу для підтримки та підтримки міжнародної свободи маневру в усьому регіоні.

Нагадаємо, над Чорним морем помітили розвідувальний безпілотник США (фото).

Читайте також:

Деталі нічного обстрілу 9 травня і потужні ППО для України | Новини 9 травня

Деталі нічного обстрілу 9 травня і потужні ППО для України | Новини 9 травня

Повʼязані теми:

Наступна публікація