У Путіна не поспішають вітати Зеленського з перемогою та сумніваються в легітимності виборів

У Путіна не поспішають вітати Зеленського з перемогою та сумніваються в легітимності виборів

Фото: Getty Images

Там заявили про "повагу" до вибору українців.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поки що передчасно говорити про привітання Путіна Зеленському, а також про якісь можливості спільно працювати.

Про це повідомляє Дождь.

За його словами, судити можна лише з конкретних справ. Водночас він наголосив, що у Москві "з повагою ставляться" до вибору українського народу, тим більше що цей вибір "дуже очевидний".

Водночас, на думку Пєскова, легітимність виборів загалом поставлена під сумнів, адже українці не могли голосувати на території РФ.

Раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков казав, що чекає в Україні приходу до влади "партії миру". А очільник МЗС Сергій Лавров у своїй заяві говорив до Зеленського як до переможця – вимагав більшої поступливості, захисту російськомовного населення і прямого діалогу з бойовиками ОРДЛО. І наголосив, що Росія не збирається вибачатись перед Україною за все скоєне. Своєю чергою російський прем'єр Дмитро Медведєв побачив у перемозі Зеленського шанс на покращення відносин між Росією та Україною. 

Неоднозначна увага: Янукович й глава Чечні висловили привітання Зеленському

Неоднозначна увага: Янукович й глава Чечні висловили привітання Зеленському

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Фото: ТСН.ua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація