У Радбезі ООН визнали, що Донбас перебуває за крок від гуманітарної катастрофи та засудили РФ

У Радбезі ООН визнали, що Донбас перебуває за крок від гуманітарної катастрофи та засудили РФ

Фото: УНІАН

Радбез ООН скликали через ситуацію навколо Авдіївки.

Усі країни-учасниці засідання Ради Безпеки ООН, окрім Росії, засудили Москву за останню ескалацію конфлікту на українському сході. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Цілковита підтримка України та засудження дій Москви пролунали і від нового постійного представника в організації Сполучених Штатів Ніккі Хейлі.

Своєю чергою, представник України заявив, що є інформація про евакуацію цивільних у Донецьку, і Київ вважає це підготовкою до подальших провокацій, як це було під час нападу Росії на Грузію.

Зазначимо, Радбез ООН скликали через ситуацію навколо Авдіївки. Його учасники визнали, що Донбас перебуває за крок від гуманітарної катастрофи, і кризу на Сході потрібно вирішувати політичним, а не військовим шляхом.

"Спосіб зупинити цю російську агресію проти моєї країни і запобігти подальшим жертвам серед мирного населення доволі простий - що міжнародна спільнота має зробити, то це посилити тиск на агресора і закликати Російську Федерацію вийти з України", - заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

Нагадаємо, представниця США в ООН Ніккі Хейлі також заявила, що американські санкції проти Росії зберігатимуться доти, доки Москва не поверне контроль над Кримом Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація