У РФ експертиза підтвердила достовірність останків сім'ї Миколи II

У РФ експертиза підтвердила достовірність останків сім'ї Миколи II

У РФ експертиза підтвердила достовірність останків сім'ї Миколи II

Сім з одинадцяти виявлених останків відповідають сімейній групі.

У РФ слідство остаточно впевнилося в достовірності останків царської сім'ї, знайдених на місці їх загибелі в Єкатеринбурзі. Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії.

«Проведено комплекс слідчих дій та експертних досліджень. Молекулярно-генетичними експертизами підтверджена приналежність виявлених останків колишньому імператорові Миколі II, членам його сім'ї та особам з їхнього оточення», — заявила офіційний представник СК Світлана Петренко.

Молекулярно-генетична експертиза виявила родинні зв'язки у 7 з 11 виявлених останків — мати, батько, чотири дочки і син. Та ж експертиза встановила біологічна спорідненість імператора Олександра III (ексгумовано в Петропавлівському соборі Санкт-Петербурга) і загиблої людини, ідентифікованої як Микола II — вони є родичами на рівні батько-син.

Микола II, його дружина, діти і слуги були розстріляні влітку 1918 року в Єкатеринбурзі.

Нагадаємо, що вбивство царської сім'ї Романових не змогли "повісити" на Леніна.

Додамо, що раніше колишній "прокурор" анексованого Криму і "депутат" нелегітимною Держдуми РФ Наталія Поклонська заявила, що на півострові замироточив бюст останнього російського імператора Миколи II.

Повʼязані теми:

Наступна публікація