У РФ готуються до нового запуску до МКС після аварії "Союзу" - ЗМІ

У РФ готуються до нового запуску до МКС після аварії "Союзу" - ЗМІ

Фото: Reuters

Мовляв, космонавти доберуться до МКС за шість годин.

Російська держкомісія визначить дату відновлення польотів російських пілотованих кораблів "Союз" до Міжнародної космічної станції в діапазоні кінець листопада - початок грудня.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело на космодромі.

"Ведеться підготовка до запуску корабля "Союз МС-11". Вона не припинялася, так побудований виробничий процес. Визначений діапазон на тиждень: з 28 листопада по 3 грудня. Одну із дат в рамках цього діапазону визначать балістики і затвердить "Роскосмос", - сказало джерело.

Воно повідомило, що запуск буде проводитися за чотирьохвитковою схемою. "Космонавти доберуться до МКС за шість годин", - сказав він.

Експерти назвали причини невдалого старту ракети "Союз"

Експерти назвали причини невдалого старту ракети "Союз"

Нагадаємо, 11 жовтня в Казахстані після запуску ракети "Союз" з космодрому Байконур сталася "аварія носія". На борт МКС повинні були відправитися американський астронавт Тайлер Хейг і російський космонавт Олексій Овчінін. Все було готове до зльоту, і ракета відірвалася від землі, однак сталася аварійна ситуація – друга ступінь ракети втратила орієнтацію і двигуни вимкнулися. Екіпаж в аварійній капсулі відокремився від корабля і приземлився. Обидва космонавта вижили і не потребували медичної допомоги.

За даними джерел "Інтерфаксу", причиною аварії під час запуску ракети "Союз" з космодрому Байконур могло стати погане кріплення бічних блоків другий ступені ракети-носія.

Роскосмос опублікував відео моменту аварії. На кадрах видно, як ракета-носій набирає висоту і залишає після себе білий слід в небі, проте в якийсь момент відбувається вибух.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація