У РФ вважають, що справа Савченко не вплине негативно на імідж Путіна

У РФ вважають, що справа Савченко не вплине негативно на імідж Путіна

Фото: Reuters

У РФ наголошують, що Савченко відбуває покарання за скоєний "злочин"

В Росії вважають, що справа Савченко не вплине негативно на імідж російського президента Володимира Путіна. Про це заявив прес-секретар очільника Кремля Дмитро Пєсков, пише "РБК".

Поміж тим, Пєсков теж заперечив будь-який вплив на репутацію Путіна, навіть якщо із Савченко щось станеться, беручи до уваги відновлення нею сухого голодування.

Прес-секретар також додав, що умови утримання засуджених стосуються всіх, в тому числі і Надії Савченко.

"Я хочу не погодитися з тим, що якийсь негатив у цьому зв'язку буде на президента Росії. Не потрібно пов'язувати, злочин скоєний і визнаний судом РФ у вигляді причетності до вбивства російських журналістів. Не потрібно асоціювати цей злочин із президентом Росії, а що стосується умов утримання ув'язнених в пенітенціарній системі, то є певні правила і у мене немає сумнівів, що вони дотримуються щодо всіх ув'язнених, у тому числі і Савченко", - наголосив Пєсков.

Нагадаємо, сьогодні незаконно ув'язнена в Росії Надія Савченко відновила сухе голодування. Українська льотчиця не згодна із вироком російського суду та заявила про намір продовжувати сухе голодування до тих пір, поки її не відправлять в Україну.

Окрім того, українські компетентні органи готують документи для РФ про передачу Надії Савченко в Україну для відбування покарання, так і для варіанту її обміну на певних російських громадян.

Другий варіант стосується можливого обміну Савченко на громадян РФ, щодо яких у Києві проходить судовий процес за звинуваченням у скоєння ряду тяжких злочинів на території України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація