У РФ заговорили про "цензуру" в Україні через заборону виступів російських співаків

У РФ заговорили про "цензуру" в Україні через заборону виступів російських співаків

Фото: УНІАН

Порошенко підписав закон, який забороняє виступи артистів, що популяризують країну-агресора.

У Міністерстві закордонних справ РФ назвали «режимом тотальної цензури» нові правила проведення в Україні гастролей російських виконавців.

Про це на брифінгу в Москві сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНІАН.

«В Україні набирає обертів черговий виток антиросійської істерики. Складається враження, що будь-який причетний до українських владних структур вважає свої обов`язком відзначитися на цьому напрямі. Тон задає сам президент Петро Порошенко. Днями він підписав закон про гастрольну діяльність в Україні, відповідно до якого російським діячам культури можна буде демонструвати своє мистецтво в цій країні лише з благовоління цінителів прекрасного з СБУ», - заявила Захарова.

За її словами, тим самим в Україні запроваджується «режим тотальної цензури» з боку нинішніх українських силовиків, тих самих «блакитних мундирів, з якими так пафосно попрощався Петро Порошенко, прямуючи до безвізової Європи».

«Я б на його місці ще раз прочитала вірша», - додала Захарова.

Нагадаємо, 11 листопада президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора. Під час таких виступів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки; популяризування держави-агресора та її органів влади тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація