У РФ замість пояснень щодо постачання комплексів С-300 до Сирії нагадали про стару заяву Путіна

У РФ замість пояснень щодо постачання комплексів С-300 до Сирії нагадали про стару заяву Путіна

У Кремлі відмовилися коментувати інформацію, поширену у ЗМІ.

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна - Дмитро Пєсков - відмовився підтвердити або спростувати інформацію ЗМІ про постачання комплексів С-300 до Сирії.

Про це пишуть "РИА Новости".

"Не буду зараз ніяк коментувати. Я лише ще раз нагадаю вам заяву, яку зробив президент (Росії Володимир) Путін після завдання ракетного удару по суверенній країні в порушення основ міжнародного права. Власне, ракетний удар - він і так неабияк погіршив атмосферу навколо Сирії та сирійського врегулювання", - сказав він.

За словами представника Кремля, було завдано великої шкоди міжнародному праву і духу співпраці в плані пошуків політичного врегулювання.

Нагадаємо, раніше видання "Комерсант" повідомило, що Росія найближчим часом почне поставляти комплекси С-300 до Сирії безкоштовно. Ракетні установки повинні були почати поставляти ще у 2010, але тоді анулювали контракт на прохання Ізраїлю. Тепер же, після масованого удару по силах Башара Асада військами коаліції, навіть офіційні особи РФ кажуть, що у них "розв'язані руки", хоча прямо про постачання ЗРК не говорять.

Повʼязані теми:

Наступна публікація