У Росії 19-річного хлопця засудили до громадських робіт за образу "ватників"

У Росії 19-річного хлопця засудили до громадських робіт за образу "ватників"

Фото: Reuters

Його визнали винним у "збудженні ненависті і приниженні людської гідності".

У російському місті Саратов 19-річного хлопця засудили до 160 годин виправних робіт за "збудження ненависті, ворожнечі, приниження людської гідності".

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на Жовтневий районний суд міста.

У суді заявили, що 19-річний Олександр Гозенко залишав в соціальній мережі "ВКонтакте" коментарі зі словами "ватники" і "кацапи".

В регіональній прокуратурі заявляли, що в цих коментарях "містяться лінгвістичні і психологічні ознаки спонукання до дій насильницького характеру відносно групи осіб за національною приналежностю".

Прокуратура просила призначити Гозенку покарання у вигляді двох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на два роки. Підсудний на слідстві дав свідчення і визнав провину. У своєму останньому слові він просив призначити йому штраф, а його захист клопотав про покарання, не пов'язане з позбавленням волі.

Нагадаємо, у Росії вчителя знову хочуть судити за вірш про Україну. Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею "розпалювання ненависті або ворожнечі" на вчителя з Орловської області Олександра Бившева, який раніше був засуджений за тією ж статтею за публікацію вірша в підтримку України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація