У Росії чоловік обстріляв екіпаж Росгвардії, є поранені

У Росії чоловік обстріляв екіпаж Росгвардії, є поранені

Фото: kalashnikov.media

Нападника на росгвардійців затримали.

У російському місті Тюмень чоловік відкрив стрілянину по співробітниках Росгвардії, поранивши одного з них.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

"Екіпаж групи затримання позавідомчої охорони управління Росгвардії у Тюменській області помітив біля одного з житлових будинків підозрілого громадянина. Під час наближення співробітників Росгвардії чоловік кинув у їхній бік невідомий предмет і відкрив вогонь", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалося, невідомим предметом виявився рюкзак.

Також зазначається, що, затримуючи зловмисника, росгвардійці застосували табельну зброю.

Наразі нападник затриманий і обеззброєний, життю потерпілого бійця нічого не загрожує.

Нагадаємо, 8 серпня на військовому об'єкті біля села Ньонокса (до півтисячі населення) у Двінській затоці Білого моря в Архангельській області Росії сталися вибухи і пожежа. Як згодом стало відомо, вибух стався під час випробування рідинного реактивного двигуна. У результаті інциденту постраждали 15 людей, з них 6 - у тяжкому стані. Спочатку повідомлялося про одного загиблого, потім - про двох, тепер - уже щонайменше п'ятеро.

Після вибуху почалася паніка - місцеві жителі масово скуповують в аптеках йод через чутки про радіаційне забруднення. 

Міноборони РФ запевняє, що радіаційний фон перебуває в нормі. А влада сусіднього з вибухом Северодвінська (населення – 185 тисяч осіб, розташований за 30 км від Ньонокса) повідомила про підвищення радіаційного фону (цифри не називали) в місті опівдні 8 серпня, підкресливши, що пізніше він був знижений до стану норми. Водночас "Грінпіс" навів дані Міністерства з надзвичайних ситуацій, згідно з якими рівень радіації в Сєвєродвінську підвищився в 20 разів вище норми. Екологічна група звернулася до відповідних російських органів з проханням встановити, наскільки підвищена радіація, чи є вона небезпекою для здоров'я людей і що насправді спричинило сплеск. Про це пише The New York Times.

Повʼязані теми:

Наступна публікація