У Росії до 24,5 року засудили солдата, який розстріляв вісьмох товаришів по службі на Забайкаллі

У Росії до 24,5 року засудили солдата, який розстріляв вісьмох товаришів по службі на Забайкаллі

Фото: Baza

Звинувачення просило призначити йому 25 років позбавлення волі.

Військовий суд в російській Читі засудив Раміля Шамсутдінова, який розстріляв у військовій частині солдатів, до 24,5 року колонії суворого режиму.

Присяжні визнали його винним у вбивстві товаришів по службі, пише ТАСС.

Присяжні одноголосно визнали провину солдата-строковика за статтями "Вбивство двох і більше осіб" і "Замах на вбивство двох осіб". Утім, вони зазначили, що вирок щодо Шамсутдінова має бути поблажливим, а тому його не можна засуджувати до довічного ув'язнення.

Своєю чергою, звинувачення просило призначити йому 25 років позбавлення волі. До слова, судова психологічно-психіатрична експертиза будь-яких психічних відхилень у нього не виявила.

Захист Шамсутдінова вважає вирок занадто суворим. Утім, чи оскаржуватимуть його, поки не вирішили. За словами адвоката Равіля Тугушева, рішення про не довічне ув'язнення - вже позитивне".

Як повідомлялося, в одній із військових частин Читинського району на Забайкаллі в Росії сталася стрілянина. Загинуло вісім осіб, серед яких - солдати-строковики. Ще двоє отримали поранення. Вогонь відкрив один із військовослужбовців під час своєї варти.

У російському Міноборони причиною стрілянини назвали нервовий зрив у військового, який стався через особисті обставини. Сам строковик пояснював свій вчинок знущаннями з боку старших за званням. 

19-річний студент розстріляв власних однокурсників у коледжі в Росії

19-річний студент розстріляв власних однокурсників у коледжі в Росії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація