У Росії ФСБістам хочуть дозволити стріляти в жінок і дітей

У Росії ФСБістам хочуть дозволити стріляти в жінок і дітей

У разі загрози теракту, ФСБісти зможуть стріляти в неповнолітніх / Фото: Getty Images

Спецназівцям також можуть дати добро вриватися у житлові будинки.

Сьогодні, 22 грудня, Держдума екстрено розглянула законопроект, який істотно розширює повноваження співробітників ФСБ щодо застосування зброї.

Підтримали зміни парламентарі без обговорення, повідомляє РБК. Голосування щодо проекту ще не було. 

За новими поправками, військовослужбовці органів ФСБ можуть використовувати будь-які підручні засоби для оборони або під час затримання злочинця за умов відсутності вогнепальної зброї.

Крім цього, згідно із новою статтею закону про ФСБ, співробітникам Служби безпеки дозволять проникати у будинки людей і застосовувати зброю проти жінок і дітей.

"Прописується право співробітників ФСБ проникати в приміщення для забезпечення громадської безпеки під час масових заворушень. Крім того, новели дають їм право застосовувати вогнепальну зброю за умов значного скупчення людей в цілях запобігання терактів, звільнення заручників. Поправкою до закону про державний кордон Росії допускається застосування зброї проти жінок і неповнолітніх осіб у разі вчинення ними теракту", - йдеться у статті.

Крім цього, законопроект буде вводити обмеження для ФСБістів, зокрема, заборону на контакти з іноземцями і міжнародними організаціями.

Наразі зазначений документ прийнятий у першому читанні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація